Thursday 23 February 2017

Program Ceramah dan Pameran Antidadah

Tarikh  : 23 Februari 2017, Khamis
Masa    : 8.30 pagi hingga 4.00 petang
Tempat : Dewan Perdana SKTPP & Bilik RBT


     Pada 23 Februari 2017, Unit Bimbingan dan Kaunseling  dengan kerjasama Unit Pendidikan Pencegahan Dadah (PPDa) telah menganjurkan Program Ceramah dan Pameran Antidadah yang berkaitan dengan penyalahgunaan dadah.  Ceramah yang penuh informasi ini telah disampaikan oleh pegawai dari AADK Daerah Sepang iaitu Pn. CT Ashlida (sesi pagi) dan Encik Bobby Voo (sesi petang) khusus untuk murid-murid tahun 5 dan tahun 3. 
       Manakala murid-murid tahun 1, 2, 4, 6, prasekolah dan PPKI telah diberi peluang untuk melawat pameran di bilik RBT, SK Taman Putra Perdana. Melalui pameran ini, murid-murid dapat melihat sendiri maklumat dan gambar-gambar tentang jenis-jenis dadah dan kesan akibat penyalahgunaan dadah. 
    Program ini diadakan bertujuan untuk meningkatkan pemahaman dan pengetahuan dalam kalangan murid berkaitan bahaya penyalahgunaan dadah. Murid-murid diberi pendedahan tentang jenis-jenis dadah, bahaya dan kesan penyalahgunaan dadah. Selain itu, ia juga dapat menimbulkan kesedaran kepada warga sekolah agar menjauhi aktiviti yang boleh menjurus kepada penyalahgunaan dadah. Berikut adalah gambar-gambar menarik sepanjang program ini berlangsung : 
Penceramah : Encik Bobby Voo


 Bahan-bahan yang dipamerkan

Sijil Penghargaan untuk penceramah jemputan 


 Cenderamata untuk penceramah jemputan : Pn. Ct AshlidaCeramah Antidadah


 

Pameran Antidadah 

No comments:

Post a Comment